matjaž_1-300×400

MATJAŽ BRVAR

DR.PHD.

“Odkar vem zase, me je spremljala radovednost. Vedno znova me je gnala preko mej znanega v odkrivanje nečesa novega. Tudi danes me spodbuja, da še naprej širim svoje znanje in raziskujem na področjih, ki vodijo do izboljšanja kakovosti človekovega življenja.”

Izobrazba:
Diplomiral je 2007 na Fakulteti za farmacijo na Univerzi v Ljubljani, leta 2012 je doktoriral na področju farmacije na Fakulteti za farmacijo, svoje raziskovalno delo je večinoma opravil na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Trenutna zaposlitev:
Po doktoratu je nadaljeval svoje raziskovalno delo na Kemijskem inštitutu, hkrati pa je delal  tudi kot strokovni višješolski predavatelj in srednješolski učitelj na področju kozmetike.
Od marca 2016 je zaposlen kot podoktorski raziskovalec na University of Southern Denmark (SDU) v mestu Odense na Danskem.

Raziskovalno delo:
Kot raziskovalec deluje na področju farmacevtske kemije in organske sinteze za potrebe akademskega in industrijskega okolja. Glavni cilj raziskav je zdravljenje oz. uravnavanje presnovnih bolezni.

Pedagoška dejavnost:
Sodeluje pri univerzitetnem izobraževanju kemijskih in farmacevtskih smeri, veliko je sodeloval tudi pri številnih pedagoški procesih v okviru višješolskega strokovnega in srednješolskega izobraževanja na področju kozmetike, farmacije in biomedicine. Ima status višješolskega strokovnega predavatelja za področje kozmetologije, biokemije in mikrobiologije.

Članstva:

  • član Slovenskega farmacevtskega društva in Danskega združenja za farmacevtsko kemijo

Pomembne nagrade:

  • leta 2010 je prejel Ad futura štipendijo za štirimesečni študij na Švedskem,
  • leta 2012 je prejel Krkino nagrado za doktorsko delo,
  • leta2013 je prejel mednarodni certifikat Paul Ehrlich za doktorsko delo na področju farmacevtske kemije.

Ostali predavatelji