mojca_1-300×400

MOJCA JENSTERLE SEVER

DOC.DR. MED.

“Pri delu me vodi, strast do endokrinologije, vede, ki proučuje hormone in žleze, ki jih izločajo. Hormoni so kemični prenašalci sporočil v krvi, ki prenašajo informacije do celic po vsem organizmu. Naše življenje nadzorujejo od rojstva do smrti. Uravnavajo našo rast, razvoj med odraščanjem, omogočajo normalno spolnost in razmnoževanje, omogočajo premagovanje stresnih okoliščin, nadzorujejo elektrolite in vsebnost vode v našem telesu, vplivajo na krvni tlak, skrbijo za usklajenost presnovnih procesov glede na energijske potrebe v telesu, vplivajo na trdnost naših kosti, razpoloženje, potrebni so za vzdrževanje ravnovesja v našem telesu, vpleteni so tudi v procesi staranja, zlasti ko začnejo usihati. Njihovo ravnovesje se odseva tudi na koži, ki je naše zunanje ogledalo, ki nas hkrati ščiti in spoznava z zunanjim svetom.
Spoznavanje hormonov in njihovega delovanja razkriva čudež človeškega organizma in življenjskega cikla. Neprestano ponuja nova vprašanja in izzive. Prenašanje znanja o endokrinologiji je moj vir velikega zadovoljstva, saj se kot mentorica ves čas učim od svojih učenk in učencev. Veselim se sodelovanja z vami!”

Izobrazba:
Diplomirala je 2002  na Medicinski fakulteti na Univerzi v Ljubljani, doktorirla je
leta 2009, specializacijo iz Interne medicine je s specialističnim izpitom zaključila 2010, pedagoški naziv docentke za področje Interne medicine je pridobila leta 2014.

Zaposlitev v UKC Ljubljana in trenutna funkcija:
Od julija 2010 je redno zaposlena kot specialistka Interne medicine na Kliniki za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove v Univerzitetnem Kliničnem centru Ljubljana.
Od 2014 je vodja enote za endokrinološko ambulanto dejavnost na KO za endokrinologijo, diabtes in bolezni presnove v UKC Ljubljana.

Raziskovalno delo:
Kot raziskovalka je aktivna v raziskovalnem programu Metabolne in hormonske motnje v sklopu ARRS. Ima izkazano mednarodno odmevnost, ki se izkazuje z citiranostjo in predavanji na nacionalnih in mednarodnih srečanjih.

Pedagoška dejavnost:
Redno sodeluje v pedagoških procesih Medicinske fakultete kot predavateljica in mentorica.

Članstva:

  • članica mednarodne skupine AE-PCOS, kjer aktivno sodeluje na mednarodnih srečanjih
  • od leta 2015 je  recenzentka ameriškega združenja endokrinologov Endocrine Society za področje reproduktivne endokrinologije

Pomembne nagrade:

  • leta 2001 je prejela fakultetno Prešernovo nagrado za raziskovalno nalogo
  • Oražnovo nagrado kot najboljša diplomantka medicine v letu 2002
  • leta 2015 je bila s strani ARRS nagrajena z priznanjem Odlični v znanosti

Ostali predavatelji