tjaša_1-300×400

TJAŠA OBLAK

DR. MED.

“Verjamem v kakovost, napredek in  spoštovanje. To troje neizogibno zahteva strast, samokritičnost in nenehno težnjo k izboljšanju ter empatijo. Kajti kakovostno delo ne nastane iz medlega zanimanja in napredek dosežemo samo, če se nenehno sprašujemo, ali bi lahko bilo boljši, ali smo se dovolj potrudili? Oboje pa nima pomena brez globokega spoštovanja nas in našega okolja in željo, da bi naše delo koristilo vsem in ne samo nam samim. Kljub svojim mladim letom upam, da se bom lahko vse življenje držala teh načel in temu svetu dala nekaj dobrega.”

Izobrazba:
Diplomirala junija 2017 na Medicinski fakulteti v Ljubljani, trenutno opravlja šestmesečno pripravništvo pred strokovnim izpitom.

Dodatne izkušnje:
Tekom študija se je aktivno ukvarjala s pripravo predavanj na študentskih kongresih in dogodkih: marca 2016 predavanje o debelosti, marca 2017 pa o hiperandrogenem fenotipu sindroma policističnih jajčnikov (oboje pod mentorstvom doc. dr. Mojce Jensterle Sever). Debatirala je na mednarodnih kongresih medicinskega študentskega debatnega kluba MSJC v Ljubljani (april 2016 in april 2017), ter predstavila klinični primer na ISC študentskem kongresu v Rigi, Latviji (april 2017). Dodatno znanje s področja endokrinologije in diabetologije si je pridobila na študentski klinični praksi v Grenoblu, Franciji.

Ostali predavatelji